Windturbines fotograferen lijkt eenvoudig. En toch kan het vrij snel vervelen. Hoe maak je het boeiend? Ik leg het hieronder uit.

Windturbines fotograferen start met compositie

Windturbines vind je tegenwoordig overal in het landschap. Er zijn dan ook plaatsen genoeg om dichtbij te komen zodat je ze mooi in beeld kunt brengen en fotograferen. De exacte locatie van deze windturbine weet ik niet meer. Deze windturbine staat ergens in Limburg.

Windturbines hebben een eigen vorm. Profiteer van deze vorm om een mooie compositie te maken in jouw foto. Alleen al de wieken splijten jouw beeld in enkele delen.

Bekijk de windturbine vanuit verschillende hoeken en start met fotograferen.

Windturbines kan je uitstekend van onderen fotograferen

Een mooie compositie van jouw windturbine kan je onderaan de windmolen zelf vinden. Je kijkt omhoog en ziet al direct enkele mooie beelden.

Blauwe lucht helpt bij fotograferen van windturbines

Kleuren zijn een belangrijk onderdeel van de fotografie. Zelfs in zwart wit fotografie. Deze reeks van de windturbine vraagt om kleur. Ik had het geluk dat er een strakke blauwe lucht was. De foto is bijna pal op de middag genomen waardoor het harde licht vanzelf al voor contrast zorgde.

Deze blauwe lucht helpt mij dus om de witte kleur van de windturbine extra in de verf te zetten.

Vergeet de details niet bij een windturbine

Persoonlijk heb ik een voorkeur voor details. Details waar je voorbij zou lopen als onaandachtzaam wandelaar. Zo kijk ik eens rond op, aan en rond de windturbine. Tot ik plots het rode lichtje of reflector zie.

Ook zie ik het trapje van de windturbine blaken in de zon. Waarom niet eens een abstracte foto nemen?

Of vanop afstand. In de schaduw van de windturbine, verborgen voor de zon, blauwe lucht, witte wolken met op de achtergrond een andere windturbine.

Hopelijk heb je zelf wat inspiratie kunnen opdoen om zelf aan de slag te gaan.

Tot binnenkort,

Sven aka creativeboody

2 Comments